ДУМКИ

Сергій Магера : Ймовірно, нас очікують чергові кулуарні домовленості між Мінськом і Москвою

04-08-2020 13:08

0

Сергій Магера

народний депутат України IX скликання

Народний депутат України ІХ скликання Сергій Магера прокоментував виданню "Коментарі" ситуацію з затриманням неподалік від Мінська російських найманців ПВК "Вагнера"

"Слід розуміти, що офіційному Мінську така ситуація вигідна – мобілізація електорату (9 серпня у Білорусі – вибори президента – ред.), залякування громадськості Росією, непрозорі натяки на "український сценарій" тощо. Тому діюча влада буде намагатися вилучити всі можливі позитивні дивіденди.

У свою чергу, іміджу Москви був нанесений неприємний удар – її союзник, іноді званий "вітриною", прямо і публічно звинувачує її у відверто ворожій політиці.

Звичайно, сторони не зацікавлені загострювати ситуацію в публічній площині. Ймовірно, нас очікують чергові кулуарні домовленості, як і в ситуації з податковим маневром і поїздками Лукашенка до Москви і Сочі".

***

Нагадаємо, що в кінці липня стало відомо, що РФ направила в Білорусь (як запевняють білоруські спецслужби – для дестабілізації обстановки перед виборами) близько 200 найманців ПВК "Вагнера". 33 з них були затримані і взяті під варту. Росія вимагає їх відпустити, Україна – видати тих, хто брав участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків.

Раніш ситуацію проаналізував для видання "Коментарі" політолог-міжнародник Сергій Толстов.

Також стало відомо, що Путін вперше не підтримує Лукашенко на виборах.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов упевнений, що в Кремлі не врахували - Лукашенко за своє крісло буде битися до останнього.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!