ДУМКИ

Олександр Кондратенко : Президент Зеленський достроково піде у відставку

04-08-2020 16:08

0

comments1753

Олександр Кондратенко

політтехнолог

Політтехнолог Олександр Кондратенко висловив виданню «Коментарі» думку, що відставка Володимира Зеленського з посади президента – лише питання часу

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що у глави держави Володимира Зеленського занадто сильний і вольовий характер, щоб втомитися від відповідальності і подати у відставку.

Між тим, президенту доводиться все важче (миру на Донбасі немає, рейтинг падає, пандемія не відступає, економічна криза  маячить на горизонті, а там і політична підтягнеться). Політтехнолог Олександр Кондратенко впевнений, що Зеленський залишить посаду до закінчення каденції:

"Михайло Подоляк, відверто кажучи, лукавить у своєму висловлюванні про главу держави. Як відомо, "місце сидіння визначає точку зору". Перебуваючи усередині системи, Михайло просто не може озвучити іншу точку зору, і в цьому його можна зрозуміти, якщо людина дорожить своєю посадою.

З іншого боку, він як політтехнолог прекрасно розуміє, що відставка Зеленського – лише питання часу. В даному випадку не має ніякого значення характер глави держави, якщо головним центром прийняття рішень є зовсім інші люди.

Проект "Зе" планомірно йде до свого завершення. Коли рейтинг президента просяде нижче 22%, що-небудь стабілізувати вже не вийде. Від Володимира Олександровича почнуть відвертатися навіть самі "надійні" його люди.

Восени, відразу після місцевих виборів, якщо, звичайно, вони пройдуть 25 жовтня, після катастрофічного провалу партії "Слуг народу" у більшості регіонів, тиск на Зеленського зросте в геометричній прогресії. Події почнуть розгортатися таким чином, що вже ближче до нового року практично все експертне співтовариство погодиться з тим, що нас чекають дострокові парламентські вже навесні 2021 року.

Не так давно петиція про відставку президента Володимира Зеленського за порушення ним закону набрала необхідну для розгляду кількість голосів, але у відповідь на петицію він заявив, що не може покинути свій пост з "об'єктивних і зрозумілих" причин.

Час ще не прийшов, але тривожний дзвіночок вже пролунав. І чим ближче до зими, тим більше цих "дзвіночків" буде.

За минулий рік президент не зміг розробити довгострокову стратегію розвитку країни, а кадрові помилки в призначеннях зіграли з ним злий жарт. Погіршення соціально-економічної ситуації – головна причина дострокової відставки Зеленського. Занадто велика кількість помилок була допущена, і Михайло Подоляк як "антикризовий менеджер" Офісу президента прекрасно про це знає і все розуміє".

***

Нагадаємо, що Михайло Подоляк заявив, ніби Володимир Зеленський показав голові МВС Арсену Авакову, хто в країні головний.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!