ДУМКИ

Людмила Долгоновская : Скасування виборів у прифронтових областях – влада маніпулює на Донбасі

10-08-2020 11:08

0

Людмила Долгоновская

експерт у сфері комунікацій, співзасновниця Мережі захисту національних інтересів АНТС

Співзасновниця Мережі захисту національних інтересів "АНТС", експерт у сфері комунікацій Людмила Долгоновська проаналізувала рішення української влади не проводити місцеві вибори у низці населених пунктів підконтрольної частини Донбасу

Стало відомо, що Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори.

У перелік увійшли 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастянського районів Луганщини.

Ось, що думає з цього приводу Людмила Долгоновська, яка в 2016-2018 рр була начальником управління стратегічних комунікацій Луганської облдержадміністрації:

"В питанні проведення виборів у прифронтових областях спостерігаються "ручні" механізми управління ситуацією. Так, якщо говорити про нещодавне введення військово-цивільної адміністрації (ВЦА) в Сєверодонецьку і Лисичанську, швидше за все, причина цього рішення в неможливості забезпечити прийнятні для влади результати виборів. Враховуючи багаторічні політичні протистояння в цих міських радах і, як наслідок, стагнацію в розвитку міст, рішення ввести ВЦА можна зрозуміти. Але категорично не можна виправдати маніпулятивне застосування закону.

Аналогічна ситуація в Щасті. З одного боку, політичне життя вбивають із-за ситуації з безпекою, з іншого - ініціюють відкриття КПВВ.

Тобто, на тлі розмов про деескалацію ситуації, ми бачимо рішення, які свідчать про небезпеку проведення виборів на цих територіях.

Ситуація ускладнюється тим, що нові патріотичні сили, які виросли в основному з добровольчого та волонтерського руху, при цих обставин не мають можливості змінити стару владу "регіоналів" в цих критично важливих для держави громадах".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!