ДУМКИ

Михайло Дяденко : Підписавши закон про гральний бізнес, президент взяв на себе політичну відповідальність

11-08-2020 18:08

0

comments1122

Михайло Дяденко

керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків

Експерт у сфері права і політичних технологій, керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко пояснив виданню «Коментарі», чому президент лише сьогодні підписав закон про гральний бізнес (на підпис йому направили 28 липня). І чому він правильно зробив, що підписав

"Ніяких підводних каменів в тому, що закон підписаний тільки 11 серпня, немає.

Президент вклався у відведені Конституцією терміни, в які він має або підписати закон, або повернути в парламент зі своїми пропозиціями.

Безумовно, закон, який подається на підпис, підлягає юридичної експертизі. Свої висновки дає Кабмін, правове управління Офісу президента. Так що ми бачимо не затримку, а - нормальний робочий процес.

Президент підписав даний закон, оскільки це була його послідовна позиція - навести порядок у цій сфері. Ми пам'ятаємо, скільки у нас на кожному розі було різних МАФів та інших споруд, в яких незаконно проводились азартні ігри. Вони були доступні особам з невисоким рівнем доходу, а також неповнолітнім.

Пам'ятаємо, як президент Зеленський закликав навести порядок, дав відповідне розпорядження.

Рішення перевести цей бізнес в цивілізоване русло було обґрунтованим. Тепер гральні автомати, казино будуть знаходитися в дорогих готелях. Туди не кожен зможе потрапити. Охорона не буде пускати людей, які не відповідають певному дрес-коду. Такого, як було раніше, щоб люди з невисоким рівнем доходу програвали в автоматах гроші кожен день, програвали всі свої доходи, більше не буде.

Підписавши закон про гральний бізнес, президент взяв на себе політичну відповідальність. Упевнений, усі ми через якийсь час переконаємося, що це було правильне рішення.

Цікаво, що найбільшими критиками законопроекту виступали ОПЗЖ і "Батьківщина". При цьому саме за прем'єрства Юлії Тимошенко нелегальний гральний бізнес розквів пишним цвітом. І тільки трагедія в Дніпропетровську, де сталася пожежа в залі ігрових автоматів, де загинули люди, призвела до того, що Тимошенко змушена була піти на закриття цього бізнесу - популістський крок перед виборами.

Хоч зрозуміло, що з часом цей бізнес просто перейшов в кримінальне тіньове русло. І фактично не припинив свою діяльність.

Тепер все буде інакше".

***

Зазначимо, що голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку та розваг Ігор Макієвський висловив виданню "Коментарі" думку, що для запуску азартної індустрії потрібно вирішити ще ряд моментів.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!