ДУМКИ

Андрій Рязанцев : Справа про «колісну» мафію в Укрзалізниці - іспит для влади і правоохоронців

19-08-2020 16:08

0

Андрій Рязанцев

кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця»

Кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ Укрзалізниця Андрій Рязанцев розповів виданню «Коментарі» про перспективи справи міжнародної «колісної» мафії, а також - про «одужання» УЗ від корупційних складових

Нещодавно стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зайнялося справою міжнародної "колісної" мафії. Мова про те, що службові особи Укрзалізниці за попередньою змовою зі службовими особами приватних юридичних осіб заволоділи коштами УЗ в особливо великих розмірах під час здійснення закупівель колісних пар в 2019-2020 роках. Після прес-конференції народного депутата Андрія Деркача і директора з фінансів, економіки та бізнесу Укрзалізниці в 2016-2020 роках Андрія Рязанцева НАБУ внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідний запис.

Ось як Андрій Рязанцев прокоментував ситуацію нашому виданню:

"Думаю, перспективи справи такого рівня у нас залежать від "політичної волі" по відношенню до фігурантів. Я маю надію, що саме цей випадок стане показовим. Чому? Та тому що інформація про нього з'явилася спочатку в публічній площині, потім керівництво УЗ своїми діями щодо розриву контрактів відразу після прес-конференції, фактично, підтвердило наявність проблем в цьому місці.

Дуже прозора схема, враховуючи наявність Андерса Ослунда відразу в двох наглядових радах. Чітко простежується тиск на мене в зв'язку з небажанням давати позитивний висновок про відповідність ціни. І т.д. І за моєю інформацією, слідство вже йде досить жваво.

Що стосується "одужання" УЗ (і не тільки її) від корупційних складових ... Якщо держоргани покажуть в цій і аналогічних справах свою ефективність, то повідомлення про такі дії будуть робити відкрито десятки, сотні людей, а не одиниці, як зараз, включно зі мною. І тоді ми реально переможемо корупцію.

А зараз це - іспит для влади і правоохоронців. Він покаже, чи дійсно в країні ведеться боротьба з цим злом. Або ж ми і далі забалакуємо справу.

Між іншим, проти мене вже починають активізуватися дії, які спрямовані на те, що б я не педалював далі це та інші питання. Так що я протестую на собі здатність держави захистити людину, що не побоялася відкрито сказати про корупцію на серйозному, міжнародному рівні. Буду тримати в курсі".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!