ДУМКИ

Павло Григораш : Заборона на в'їзд в Україну іноземців - це удар по репутації країни

27-08-2020 12:08

0

comments1211

Павло Григораш

виконавчий директор Української Асоціації турагенцій

Україна в черговий раз посилила карантин, в тому числі закрила кордони для іноземців. Закриваються від нас і багато інших країн. Ситуацію для видання «Коментарі» оцінив виконавчий директор Української Асоціації турагенцій Павло Григораш

"На жаль, підтримка туристичної галузі на сьогодні відсутня, незважаючи на численні пропозиції від учасників ринку.

Що можна виправити? Як мінімум, можна не погіршувати поточний стан. Наприклад, не вводити заборону на в'їзд для іноземців. Уявіть собі, скільки туристів з білоруськими, польськими та т.п. паспортами зараз знаходяться в тій же Туреччині на відпочинку з поверненням в Україну в кінці серпня / початку вересня? А у скількох уже оплачений відпочинок з вильотом у вересні? А скільки туристичних груп вже сплатило тури в Україну з-за кордону?

Така заборона - це удар по репутації країни. При цьому вона не несе ніякої користі для епідеміологічної ситуації. Адже і до цього у нас в'їзд для іноземців передбачався тільки з тестуванням або самоізоляцією".

***

Нагадаємо, що новим рішенням українського уряду на місяць (до 28 вересня) закриваються кордони для в'їзду іноземних громадян (з деякими винятками).

Відзначимо, що темпи поширення коронавируса знову прискорилися. За добу в Україні виявили майже 2 тисячі нових випадків.





Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!