ДУМКИ

Максим Несміянов : Непродумані реформи підсилюють бардак в Україні

28-08-2020 11:08

0

Максим Несміянов

виконавчий директор Спілки споживачів України

Влада своїми непродуманими діями залишає українських споживачів фактично беззахисними. Таку думку висловив виданню "Коментарі" виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов

"З початку карантину у нас ввели мораторій на перевірки бізнесу. Але виникло питання - хто цьому радий? Чорний, нечесний бізнес - або ж легальний, який платить всі податки і не продає підроблену продукцію?

Як показує практика, будь-який мораторій діє на руку саме нечесному бізнесу. Він починає масово виробляти фальсифікат...

Мораторій все ще діє. А бардак посилюється. Уряд близько півроку виношує ідею ліквідації Держродпотребслужби і створення замість неї якогось органу. Ми бачимо якісь публікації в ЗМІ, що нагадують пробні камені. Офіційної позиції чиновників поки немає. Але з того, що відомо - про захист прав споживачів не йдеться. Виникають логічні запитання: "Що за люди проводять таку "реформу"? З якою метою?"

Нагадую, що з 2012 року в Україні і так іде "реформа", наслідком якої стало спершу знищення санітарно-епідеміологічних станцій (СЕС), а потім (після 2014) - санітарної служби. А Держродпотребслужба далеко не все може контролювати і перевіряти.

Так покарайте тих, хто щось не так реформував до вас! І поясніть, чому нова реформа краще, які висновки були зроблені.

Поки ж навіть по Держродпотребслужбі немає законодавчої бази в належному вигляді. Якщо відкриємо більш ніж актуальний на тлі пандемії коронавируса закон України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення (на який посилаються при введенні карантину Кабмін і головний санітарний лікар), то побачимо, що контролюючим органом там числяться СЕС. Ті самі, яких немає вже 6 років завдяки минулим "реформаторам".

У нас і так бардак в документах, так вони ще й нову реформу вирішили провести. Що далі? Швидше за все - чергова нова реформа. Тому що у владі у нас - люди тимчасові. І їх не особливо турбує те, що вони залишать після себе. А залишають часто - повний хаос".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!