ДУМКИ

Олег Панюта : При дистанційному навчанні можуть бути прогалини і проблеми

31-08-2020 13:08

0

Олег Панюта

телеведучий на каналі "Україна"

Вже завтра, 1 вересня, в Україні почнеться новий навчальний рік. На жаль, в умовах пандемії коронавіурса, деякі школи, як було навесні, можуть знову повернутися до дистанційного навчання. Своєю думкою щодо онлайн освіти з виданням "Коментарі" поділився ведучий "Сьогодні. Підсумки" на каналі "Україна" Олег Панюта

"Дистанційне навчання - це не те, про що я б мріяв. І не те, чого б я хотів дітям. Це невідповідна форма навчання, особливо для маленьких дітей. Адже соціалізація і знайомство зі світом через дотик - це дуже важливо для першокласників. Зараз учні молодшої школи матимуть можливість навчатися в оффлайн режимі. Але якщо доведеться вчитися дистанційно, це забирає трохи більше часу і у батьків, і у вчителів, і у дітей.

Ну і, звичайно, зовсім інша справа, коли у тебе немає можливості перепитати, колективно прийти до згоди з того чи іншого питання. Адже людина має соціальну сутність. А якщо ти відірваний, відокремлений від колективу - це недобре.

Сподіваюся, що особливо на якість освіти це не вплине. Хоча є розуміння того, що наша українська освіта і ми всі - ще не готові до онлайну. Нам треба перебудовуватися. Це колосальні витрати - і психологічні, і матеріальні.

Чи будуть прогалини в навчанні - ми з'ясуємо пізніше. Але, наскільки я розумію (отримуючи інформацію з різних джерел), торішні першокласники вже практично забули те, що вчили в попередньому навчальному році.

Звичайно, багато що залежить від того, як батьки допомагали вчителям, наскільки діти відповідальні й сумлінні у пізнанні того чи іншого предмета. Адже онлайн освіта вимагає контролю. Це зовсім інший підхід до навчання. Підозрюю, що коли вчитель не має можливості перевірити знання кожного учня, прогалини і проблеми дійсно можуть бути".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!