ДУМКИ

Сергій Магера : Рішення, яке прийняли в ЦВК по Донбасу, може мати колосальні наслідки

02-09-2020 11:09

0

Сергій Магера

народний депутат України IX скликання

Центральна виборча комісія (ЦВК) повторно прийняла рішення про неможливість проведення місцевих виборів в ряді прифронтових населених пунктів підконтрольної частини Донецької і Луганської областей. Народний депутат України IХ скликання Сергій Магера проаналізував це рішення для видання «Коментарі»

"Центральна виборча комісія повторно направляла запит не тільки обласним військово-цивільним адміністраціям (ВЦА), але і силовим структурам. Була надія, що рішення буде переглянуто на користь об'єднаних територіальних громад (ОТГ) і громадян України. Була надія, що право вибирати і бути обраними громадяни все-таки реалізують. Але силові структури виявилися солідарні з ВЦА.

Мені досі незрозуміло це рішення. У нас діє перемир'я, режим тиші. 18 ОТГ, які потрапили під заборону, знаходяться на території України. Громадяни, які там проживають, мають повне право користуватися законами України. Я вже мовчу про те, що вибори до Луганської та Донецької обласних рад теж не відбудуться.

Виборча кампанія почнеться вже скоро, 5 вересня. І рішення, яке прийняли в ЦВК по Донбасу, може мати колосальні наслідки.

У новостворених ОТГ не будуть проведені вибори. Не буде обрано представництво громадян на місцях. З урахуванням і так складної ситуації на Донбасі, це може бути не дуже хорошим дзвіночком. Не виключено, що в такому випадку, на зміну місцевої влади прийдуть місцеві ВЦА. Про яке мирне врегулювання, повернення територій можна говорити, коли зовсім поруч з кордонами тимчасово окупованих територій (ТОТ) ми бачимо приклад ігнорування прав і бажань українців?"



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!