ДУМКИ

Юрій Корольчук : Газові прориви в Україні можуть повторюватися

15-09-2020 16:09

0

Юрій Корольчук

член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій

Член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук проаналізував для видання «Коментарі» прорив газопроводу і вибух в селищі Чабани. Він не виключає, що подібні ЧП - повторяться

У селищі Чабани, розташованому під Києвом, сьогодні вночі стався прорив газопроводу, що супроводжувався сильним вибухом. За даними ДСНС, сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України).

Ось, що думає з цього приводу Юрій Корольчук:

"Проблема - в несвоєчасній профілактиці лінійної дільниці. Там повинні були замінити близько 10 км ділянки. Чому не зробили? Халатність ...

Я б образно сказав, що в ті хвилини, коли у Коболєва (голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв - ред.) з придихом брала інтерв'ю Яніна Соколова, то як раз корозія догризали шматок магістральної труби під Чабанами. Ще пару таких інтерв'ю Коболєва і - вся газотранспортна система (ГТС) піде за димом.

Насправді, сказати, що ГТС в поганому стані не можна. Але те, що Нафтогаз не виконує повноцінно роботу по реконструкції проблемних ділянок - факт.

Тому таке може повторюватися періодично. Погано, але так може бути".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!