ДУМКИ

Михайло Агранат : Є небезпека, що підтримку культури, туризму і сектора креативних індустрій зосередять на Кварталі 95 і компанії

16-09-2020 11:09

0

Михайло Агранат

капітан команди КВК «ДПІ», президент Всеукраїнської молодіжної Асоціації «КВК України»

Президент Всеукраїнської молодіжної Асоціації «КВКН України», капітан оманди КВК «ДПІ» (Донецький політехнічний інститут), яка блищала в 90-х, Михайло Агранат оцінив кроки, зроблені нардепами з підтримки сфер культури, туризму і сектора креативних індустрій

273 народні депутати підтримали 15 вересня в першому читанні законопроект, яким пропонується запровадження пільгових податкових механізмів для надання державної підтримки сфер культури, туризму і сектора креативних індустрій. Мета - недопущення їх стагнації для збереження і створення нових робочих місць в умовах корона-кризи. Йдеться, зокрема, про зниження ставки ПДВ до 7% на театральні, оперні, балетні, музичні, концертні, інші вистави, професійні музичні колективи, поставки з показу оригінальних музичних творів, фільмів і т.д.

Ось, що думає з цього приводу президент Всеукраїнської молодіжної Асоціації "КВК України" Михайло Агранат:

"У країнах з сильною економікою вже зроблені подібні кроки. І це, я вважаю, правильно. Але, знаючи наші можливості і традиції, є небезпека, що сферою культури, туризму і сектором креативних індустрій несподівано виявляться "Студія Квартал-95" і афільовані з нею підприємства та проекти.

Підтримка працівників культури, туризму за допомогою податкових пільг - це, звичайно, добре. Але важливо, щоб вся економіка не завалилася. Так що потрібно, паралельно з цим, закрити "чорні діри". Щоб все, що належить зібрати в бюджет збиралося в повному обсязі".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!