ДУМКИ

Андрій Рязанцев : Як зробити Укрзалізницю прибутковою

21-09-2020 08:09

0

Андрій Рязанцев

кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця»

Міністерство інфраструктури України чекає від новопризначеного голови правління АТ Укрзалізниця Володимира Жмака виведення компанії на прибутковість в максимально стислі терміни - мало не до нового року. Що потрібно для цього зробити? Наскільки це реальна задача? Своїми думками з цього приводу з виданням «Коментарі» поділився екс-директор з розвитку бізнесу АТ Укрзалізниця Андрій Рязанцев

"Я думаю, прибутковість в умовах низької амортизації основних засобів, що обумовлено високим їх зносом, а також значна залежність фінансового результату компанії від коливань курсу національної валюти - не найефективніший показник.

У будь-якому випадку, основне це - робота по збільшенню обсягів продажів рентабельних послуг компанії, приведення тарифоутворення до реальної вартості послуг (з урахуванням поліпшення ефективності), зниження витрат в першу чергу на непрофільні і зайві профільні активи, мінімізація корупційної компоненти. Саме це - основа фінансової стабільності та прибутковості компанії.

Потрібно побудувати реалістичний план виходу. І не важливо, буде він завершений до нового року або на півроку пізніше. Важливо, щоб він був розписаний по кроках з датами виконання і контролювався з боку власника. Нам таки не шашечки потрібні".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!