ДУМКИ

Олена Мочалова : Що не так з Комісією з регулювання азартних ігор і лотерей в Україні

24-09-2020 09:09

0

Олена Мочалова

голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні"

23 вересня Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про Комісію з регулювання азартних ігор і лотерей". Що не так з цією Комісією? Своєю думкою з виданням "Коментарі" поділилася голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні" Олена Мочалова

"Комісія була створена без конкурсу, користуючись карантинною нормою. Під час карантину всі нові подібні органи призначаються без конкурсу і діють як тимчасово виконуючі обов'язок - до завершення карантину. Потім орган переобирається по всіх законних нормам - і діє на постійній основі.

Небезпека - в високих корупційних ризиках в такому списочному призначенні. Хто саме буде в Комісії - поки що загадка, але, думаю, не треба бути провидцем, щоб зрозуміти, хто стане головою.

Кількість членів органу (включаючи керівництво і апарат), на мою думку, дуже велике. 230 осіб. Якою буде ефективність - це ще одне питання. Час покаже.

Зараз створення ще однієї державної служби - це мінус в бюджет. Буде видно, скільки коштів піде на створення і зарплати.

Поспіх в даному питанні, певно, обґрунтують тим, що не хочуть мати дефіцит в бюджеті, зате хочуть виконати обіцянку президента.

Тіньовий гральний бізнес і претенденти на ліцензію вже пару місяців говорять про те, що перша ліцензія буде отримана на початку листопада.

Ліцензійні умови вже прописані Офісом. Які? Це вже інше питання. Зараз їх ніхто не обговорював і не обробляв.

Закон про податки буде на наступному тижні. І ведеться діалог з Мінфіном, який вимагає терміни появи державного модуля онлайн моніторингу - для отримання прибутку в бюджет і контролю з боку держави.

Чекаємо зміни до держбюджету по спецфондам і Комісії.

Взагалі, історія з законом про гральний бізнес дуже цікава. Так що попкорн треба докуповувати. Далі буде…"

***

Раніше голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський висловив виданню "Коментарі" думку, що ринок грального бізнесу в Україні підкошують на корені.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!