ДУМКИ

Ірен Роздобудько : Що радує і засмучує в ситуації з українськими фільмами та серіалами

28-09-2020 08:09

1

Ірен Роздобудько

письменниця, сценарист

Письменниця, сценарист Ірен Роздобудько, яка викладає кінодраматургію в університеті театру і кіно імені Карпенка-Карого, поділилася з виданням «Коментарі» думкою про стан сучасного українського кіно

"Українське кіно розвивається і стає все цікавіше, в той час, як фінансування на розвиток кінематографа, на зйомки скорочені. І недавній пітчинг (усна або візуальна презентація кінопроекту з метою знаходження інвесторів, готових його фінансувати - ред.) говорить про те, що фінансування можуть отримати лише кілька фільмів. А подано їх в різних номінаціях більше сотні. І багато  з них заслуговують на увагу глядача.

Радує, що з'явилися якісні українські серіали. Засмучує - що їх ще дуже мало. І, звичайно, ситуація з карантином підкосила покази українських фільмів в кінотеатрах. Але я планую подивитися "Толоку" Михайла Іллєнка. Інші українські прем'єри мені вдалося подивитися. І це радує".

***

Нагадаємо, що раніше Ірен Роздобудько висловила виданню "Коментарі" думку, чи можна прищепити любов до книг сучасним дітям і молоді.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!