ДУМКИ

Дмитро Йовдій : Антикорупційні органи в Україні не виконують свою головну функцію

29-09-2020 09:09

0

Дмитро Йовдій

адвокат, голова ГО " Антирейдерський центр»

На думку адвоката, голови ГО «Антирейдерський центр» Дмитра Йовдія, антикорупційні структури працюють в Україні вибірково, в тому числі - виконуючи функцію інструменту зведення рахунків з неугодними

"На жаль, антикорупційні органи, як і раніше, не виконують свою головну функцію - боротьбу з корупцією. Як і при попередній владі, ці структури працюють вибірково, а часто і зовсім виконуючи функцію інструменту зведення рахунків з неугодними.

Тут питання виключно політичної волі. Адже рядові співробітники, слідство, детективи можуть якісно виконувати свою роботу, документувати злочини, збирати доказову базу, в той час як керівник відомства (часто виконуючи чиїсь вказівки) може не дати хід, а то і зовсім злити справу.

У цьому контексті справа про корупцію нардепа Юрченка (нардеп фракції "Слуга народу" Олександр Юрченко, підозрюваний в причетності до корупційної схеми і отриманні хабара, недавно вище з-під варти під заставу - ред.) дійшло до повідомлення про підозру виключно завдяки сильному суспільному резонансу і негативу напередодні місцевих виборів. А не тому, що влада реально бореться з корупцією".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!