ДУМКИ

Євген Хмара : В Україні може створитися паралельна система - на чолі з артистами, з публічними людьми

01-10-2020 08:10

0

Євген Хмара

композитор, піаніст-віртуоз

Українські артисти все активніше йдуть в політику. Деякі намагаються стати чиновниками. Цю тенденцію для видання «Коментарі» оцінив композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара

"Я точно не з тих, хто має право оцінювати - добре чи погано, що українські артисти йдуть в політику, в чиновники. Але думка з цього приводу у мене є.

З одного боку, система вимагає якихось змін. Я впевнений, що більшість артистів йдуть в політику не так, як це було прийнято раніше (піти в політику і заробити гроші на цьому), а - щоб щось поміняти. Тому що ці люди - патріоти нашої країни. І крім своєї творчості, або того, що вони роблять в публічній сфері, вони також хочуть щось міняти на законодавчому рівні.

Але є і друга сторона цієї історії. Я переконаний, що є талановиті люди в кожній сфері. Але неможливо дати диригентську паличку людині з вулиці і сказати: "Давай, ти впораєшся! Що тут такого - диригувати оркестром?! Ти ж працював водієм тролейбуса, у тебе виходило. Нічого складного. Я дам тобі навушник, і буду підказувати по телефону, як змахувати, куди показувати, а ти все зробиш".

А тому, якщо людина йде в політику, вона повинна бути політиком. Вона повинна бути дипломатом, мати певні знання.

Що, по факту, є політика чи держава? Це - підприємство. І на прикладі навіть маленького підприємства: директор зобов'язаний знати кожного, особисто. Він повинен знати характер кожної людини, і чого він може очікувати від своїх підлеглих. Управління країною - це такий же механізм. Якщо ти йдеш кудись в подібну сферу, ти повинен дуже багато розуміти, а не сподіватися отримати досвід за пару місяців. Нинішні реалії показують, що набагато швидше тебе винесуть ногами вперед, ніж ти зможеш набути досвіду і адаптуватися під цю систему.

Тому я не сильно в це вірю. Однак, я вірю в те, що може створитися паралельна система на чолі з артистами, з публічними людьми. І що ця система буде працювати. І коли вона стане настільки масштабною, потужною і дієвою, то тоді вона зможе замінити вже існуючу політичну систему в нашій країні".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!