ДУМКИ

Андрій Помазанов : Вищий антикорупційний суд незручний для будь-якої української влади

06-10-2020 13:10

0

Андрій Помазанов

адвокат, правозахисник, народний депутат 8 скликання

Заслужений юрист України, Доктор філософії в сфері знань «Право», народний депутат 8 скликання Андрій Помазанов прокоментував заплановий на сьогодні в Конституційному суді України розгляд звернення нардепів про неконституційність створення і роботи Вищого антикорупційного суду

"Сьогодні відбудеться відкрита частина засідання Конституційного суду України з розгляду звернення 49 народних депутатів щодо неконституційності створення і роботи Вищого антикорупційного суду України.

Беручи до уваги процесуальні процедури і порядок розгляду судом подань депутатів, 6 жовтня не варто чекати остаточного рішення працівників Феміди. Більш того, думки суддів сильно різняться в питанні про конституційність функціонування антикорупційного суду.

Як ми пам'ятаємо, питання створення та існування судової антикорупційної інстанції, яка була б фактично відокремлена від впливу загальної судової гілки влади, було "продавлене" нашими західними партнерами і фінансовими донорами. Але такий суд завжди був незручний представникам тодішньої нашої влади.

Тим часом, вже сьогодні у тих же європейських колег з кожним днем виникає все більше претензій до вже нинішньої моделі "зеленого" управління державою. Підтвердженням є лист депутатів Європейського парламенту голові фракції "Слуга народу" Давиду Арахамії про провал мрій президента України Володимира Зеленського про боротьбу з корупцією.

Тому Вищий антикорупційний суд може стати незручний не тільки для тих 49 народних депутатів, які "звернулися по допомогу" до Конституційного суду, а й для вже зовсім недавно обраних народом індивідів".

***

Раніше експерти прогнозували, чи вдарить Конституційний суд по Вищому антикорупційному.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!