ДУМКИ

Сергій Дойко : Сильними людьми і ЗМІ не можна управляти

06-10-2020 16:10

0

Сергій Дойко

політичний оглядач, телеведучий

Телеведучий, медіаексперт Сергій Дойко висловив думку про намір порталу «Коментарі» почати судовий розгляд з компанією Google

Нагадаємо, що, на думку редакції "Коментарів", Google, користуючись своїм монопольним становищем в Україні, проявляє дискримінацію по відношенню до контенту нашого видання.

Ось, що думає з цього приводу Сергій Дойко:

"Особисто мене вкрай дивує, що в даному контексті мова йде про такий шановний інформаційно-аналітичний портал, як "Коментарі". Скільки даю колегам свою експертну оцінку по темі свободи слова та роботи ЗМІ, скільки читаю на сторінках порталу різних коментарів шанованих і популярних політиків і аналітиків - завжди все подається зважено, компетентно і об'єктивно.

Вся ця ситуація - якийсь сюр...

Сильних не люблять! Вони - не зручні. Ними не можна управляти і нав'язувати їм якусь, відмінну від реалій, точку зору або позицію. Так і з людьми, точно так само і зі ЗМІ.

Коли медіа сильний (а силу, в даному контексті, йому надають знання, професійний рівень колективу і максимальна рівновіддаленість від різних політичних віянь і течій), то, ясна річ, такий медійний ресурс мало кому буде зручний. Саме "зручний", кращого слова тут не підбереш.

Але ЗМІ - не долар і не бісквітний торт, щоб всім подобається. ЗМІ не повинно подобатися, воно повинно відображати наші реалії, дійсне життя і ситуацію без прикрас. Саме так і працюють "Коментарі". І кращу оцінку якості їх роботи дають (і ще дадуть) читачі. А рейтинги цього порталу, що демонстрували рекордне зростання до того, як почалися дивні ігри з індексацією і алгоритмами Google, говорять самі за себе.

Тому, я впевнений, що будь-які інсинуації на тему: таке - не таке, "правильне" чи ні ЗМІ і так далі, у випадку з цим шановним порталом - просто нікчемні й, навіть, комічні".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!