ДУМКИ

Євген Філіндаш : Під виглядом реформ українську спецслужбу просто хочуть послабити

07-10-2020 08:10

0

Євген Філіндаш

народний депутат IV и V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики

Фінансовий комітет рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроект про створення Бюро економічної безпеки (БЕБ) замість податкової міліції та економічного підрозділу СБУ. Цю пропозицію оцінив для порталу «Коментарі» народний депутат України IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш

"Чим більше в Україні плодяться різноманітні нові структури, спрямовані як би на посилення боротьби з корупцією, тим більше у нас стає корупції. Наочний приклад - ще одне недавно створене "бюро" - НАБУ. Мільярди витрачених на його утримання за кілька років бюджетних грошей - і ніяких реальних результатів.

СБУ, у якій за цим напрямком менше повноважень, ловить значно більше корупціонерів, ніж всі створені за останні роки "антикорупційні органи". При цьому Служба зараз відчуває колосальний тиск з боку прозахідних політиків і експертів - у неї хочуть забрати економічну контррозвідку і боротьбу з корупцією. А хто тоді буде ловити злочинців?

БЕБ буде такою ж пустушкою, як і НАБУ. Очевидно, що під виглядом реформ нашу спецслужбу просто хочуть послабити.

Тому реальні результати в боротьбі з корупцією і злочинністю взагалі залежать не від створення чергових "бюро", їх кількості і модних назв. А від політичної волі і бажання влади викорінювати злочинність, а не імітувати таку боротьбу".

***

Голова ради в Інституті податкових реформ Олена Хотенко запевняє, що Бюро економічної безпеки не стане палицею-вибивачкою.




Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!