ДУМКИ

Андрій Новак : Підвищення податків може привести Україну до низки криз

07-10-2020 16:10

0

Андрій Новак

голова Комітету економістів України

Плани українського уряду наповнювати бюджет за рахунок підняття податків - шлях до погіршення економічної ситуації. Таку думку висловив виданню «Коментарі» голова Комітету економістів України Андрій Новак

"В той час, як інші країни в цей складний кризовий час надають усіляку підтримку бізнесу (податкові пільги і так далі), український уряд чомусь вирішиd їх піднімати. Думаю, вони просто не знають, як реагувати на економічну кризу, як наповнювати бюджет. І не придумали нічого іншого, крім як підвищувати податки. Крок однозначно помилковий. Він дасть зворотний ефект.

Підвищення податків в умовах, коли бізнес більше півроку знаходиться під пресом економічної кризи, спровокованої корона-кризою - не просто не на часі. Це ще більше посилить економічну кризу. Ефект від підняття старих податків, від введення нових буде зворотний - не збільшення зборів, а тінізація і згортання бізнесу в Україні.

Думаю, у Верховній Раді не буде підтримки цих пропозицій. Так можна спровокувати ще й політичнe кризe, яка призведе до дострокових виборів - як парламентських, так і президентських".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!