ДУМКИ

Юрій Горбунов : Якщо в твоєму місті знімають кіно - значить у тебе круте місто!

08-10-2020 16:10

0

Юрій Горбунов

телеведучий 1+1 (Голос країни, Танці з зірками), актор, креативний продюсер

Нещодавно в Києві в зв'язку зі зйомками фільму "The Last Mercenary" за участю актора Жана-Клода Ван Дама виробництва компанії NETFLIX, розпорядженням КМДА на деяких вулицях столиці обмежили рух. Своєю думкою щодо цього рішення, а також - особистим досвідом зйомок з виданням "Коментарі" поділився телеведучий "Танці з зірками" на 1+1, актор, продюсер Юрій Горбунов

"Насправді, людям завжди щось заважає. Коли перекопана вулиця і ремонтують труби – це теж всіх дратує , але це треба робити. Коли перекривають вулиці і знімають фільм - столиця чи будь-яка вулиця повинна пишатися тим, що там знімають кіно. Оскільки, коли у людей закінчується робота або настають вихідні дні, вони вмикають телевізор або йдуть у кіно дивитися новий фільм.

Кожна європейська столиця пишається тим, коли в них знімають кіно. Я неодноразово бачив, як перекривають вулиці в Парижі у Римі, де, до речі, щодня відбуваються зйомки. Від цього процесу виграють всі - і саме місто, яке потім рекламують на екранах, і те, що твоє місто обрали для зйомок, а тим паче, коли мова йде про Жана-Клода Ван Дама.

Не у всіх, але в багатьох країнах світу повертаються кошти 25% або так званий пріпейд (prepaid), за те що у твоїй країні знімають іноземні компанії – тому що це почесно і круто! І зараз prepaid ввели і в Україні, але є обмеження. Головна умова - встигнути потрапити у бюджет пріпейда, бо в іншому випадку ніякі кошти не повернуться.

Тим не менше, є люди, яким все щось не подобається, не влаштовує. На таких просто не потрібно звертати уваги.

Якщо у твоєму місті або містечку знімають кіно - значить в тебе круте місто! Але, звісно, потрібно заздалегідь інформувати народ ( як у випадку з Жаном-Клодом Ван Дамом, КМДА зробила, щоб люди знали, як краще їм об’їжджати вулиці), ставити спеціальні дорожні знаки.

Торік ми знімали на Андріївському узвозі в Києві "Великі вуйки" - і крім оплесків, і бажання у людей підійти взяти автограф або просто подивитися на знімальний процес, інших емоцій не виникало. Ми нікому не заважали, а вулиці можуть перекрити і з будь-якого приводу. Потрібно в медіа і на вулицях заздалегідь попереджати про перекриття тих чи інших місць, щоб люди були готові - і тоді будуть ставитися з порозумінням. І важливо розповідати, що це світова культура і на скільки від цих зйомок буде краще нашій країні.

У нас неодноразово закривали дороги в центрі міста для спортивних марафонів - так роблять у багатьох столицях і містах світу. І це абсолютно нормально.

А взагалі, я вважаю, треба розвивати громадський транспорт, метро, велосипедні доріжки. Зробити системну транспортну магістраль столиці. І буде простіше, і зрозуміліше людям, як комфортно переміщатися за будь-яких обставин".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!