ДУМКИ

Денис Красніков : Погіршення економічного прогнозу для України не є несподіванкою

09-10-2020 08:10

0

Денис Красніков

віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців

Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков вважає, то уряд фактично не займавя (і не займається) стимулюванням економіки і забезпеченням збереження зайнятості в кризовий період

"Ситуація щодо погіршення прогнозу для України (Світовий банк прогнозує падіння економіки України в 2020 році на 5,5%, що на 2% нижче його минулого прогнозу - ред.) не є несподіванкою.

Фактично, уряд не займався стимулюванням економіки і забезпеченням збереження зайнятості в кризовий період.

Український союз промисловців і підприємців ще в перші місяці карантину підготував аналіз заходів, які застосовують інші країни для пом'якшення негативних економічних наслідків пандемії. На превеликий жаль, вони не були використані урядом України.

"Велике Будівництво" або ж 5-7-9% не можуть бути ефективними, так як в сьогоднішньому вигляді лише є механізмом перерозподілу бюджетних коштів. І не завжди ці кошти залишаються в країні, іноді вони стимулюють імпорт товарів і послуг.

Механізми вимагають суттєвої корекції з метою стимулювання промисловості, створення висококваліфікованих робочих місць в Україні, а також імпортозаміщення.

Тільки така політика зможе в наступні роки забезпечити економічне зростання і якнайшвидший вихід на докризовий період".

***

Раніше експерти аналізували невтішний прогноз Світового банку, а також давали свої рекомендації щодо того, як врятувати економіку України.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!