ДУМКИ

Дмитро Золотухин : Світ відчуває тотальний вплив діджитал-імперій

12-10-2020 08:10

0

Дмитро Золотухин

експерт з інформаційних технологій, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр)

Судовий комітет Палати представників (США) звинуватив технологічних гігантів (Google, Amazon, Facebook, Apple) в монополії. Він закликав їх до більш суворого дотримання існуючого законодавства про конкуренцію, а також запропонував обмежити області, в яких компанії можуть вести бізнес. Ситуацію з діджитал-монополізмом прокоментував експерт Інституту постінформаційного суспільства, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр) Дмитро Золотухін

"Питання про відносини сервісів-монстрів і їх користувачів є багатогранним. На жаль, на даний момент, в Україні нема кому вести таку ж публічну дискусію, яка зараз відбувається в усьому світі.

А саме - про те, як незалежні держави і їх суспільства можу обмежувати тотальний вплив діджитал-імперій.

У політичному полі, в країнах Європи ведуться дискусії про те, щоб на законодавчому рівні змусити онлайн-монстрів розділити свій бізнес і реєструвати компанії-представництва в країні перебування. Тобто, примусити створити компанії, типу Google France, Facebook Germany і так далі.

Метою є захист прав громадян незалежних держав.

Яким чином можна примусити всесвітні сервіси це зробити, і що буде якщо вони відмовляться - цього не знає ніхто.

Однак, повторюся, в Україні ніхто про це навіть не говорить. Так, українська політика по відношенню до Facebook закінчилася разом з ліквідацією Міністерства інформаційної політики".

***

Нагадаємо, що на думку редакції "Коментарів", Google, користуючись своїм монопольним становищем в Україні, проявляє дискримінацію по відношенню до контенту нашого видання.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!