ДУМКИ

Ігор Попов : Опитування від Зеленського в день виборів - це не про місцеві вибори

15-10-2020 15:10

0

Ігор Попов

народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього

Навіщо президент Зеленський влаштовує в день виборів опитування, результати якого не матимуть ніякої юридичної сили? Як потім можуть використовувати його дані? Чи реально перевірити їх достовірність? Своєю думкою з цього приводу з виданням «Коментарі» поділився народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов

"Для президента тема народовладдя - одна з основних в його політичній програмі. І поки парламент не затвердив закон про референдум, Володимир Зеленський хоче на практиці продемонструвати роботу механізмів народовладдя. Звертатися до суспільства, виборців безпосередньо - це фірмовий стиль політиків такого типу.

Зеленського не привела до перемоги партія, він отримав "булаву" безпосередньо від народу, і йому не потрібні посередники для подальшої комунікації з виборцем.

Результатом опитування стане підтримка в районі 80% опитаних ініціатив президента, що можна трактувати як "оновлення мандата" для реалізації його політики. Опитування в день виборів - це не про місцеві вибори, і навряд чи подібна кампанія сильно вплине на рейтинги кандидатів до місцевих рад.

Саме опитування і підрахунок голосів будуть проводити волонтери без залучення членів виборчкомів або брендованих партійних активістів. Достовірність результатів перевіряти і не потрібно, тому що за заданими питаннями кількість позитивних відповідей і так можна змоделювати.

Політичні результати опитування помітні вже зараз - ініціативи президента домінують в інформаційній порядку, всі політики на них реагують. А після виборів на колективну думку виборців президент спиратиметься при поданні своїх ініціатив в парламенті".

***

Відзначимо, що соцмережах з'явився бланк нібито з п'ятьма питаннями для загальноукраїнського опитування в день виборів 25 жовтня, яке анонсував президент України Володимир Зеленський.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!