ДУМКИ

Олександр Опанасенко : Канабіс і опитування від Зеленського - важливе питання і не найкраща ідея

19-10-2020 08:10

0

Олександр Опанасенко

народний депутат Верховної Ради України VIII скликання

Наскільки актуально внесення до Всеукраїнського опитування від президента теми легалізації медичного канабісу? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився народний депутат Верховної Ради України VIII скликання Олександр Опанасенко, який подавав в травні 2019 року відповідний законопроект

"Питання вже перезріло. Президент і його партія перед виборами заявляли, що проблема легалізації медичного канабісу буде врегульована. На жаль, віз і нині там.

Всеукраїнське опитування від п резидента - не найкраща ідея. На жаль, нашому населенню постійно брешуть і повторюють міфи з цієї тематики. Такі чутливі питання краще обговорювати з фахівцями, брати на себе політичну відповідальність і врегулювати на законодавчому рівні.

Тема легалізації застосування канабісу в медицині зачіпає інтереси мільйонів громадян (в Офісі президента запевняють, що близько 2 млн українців потребують медичного канабісу; мова, перш за все, про пацієнтів з сильним болем, включаючи онкохворих, а також про людей з депресіями і посттравматичними розладами, включаючи військових - прим. ред.). Реалізація цієї ідеї змінить якість життя для багатьох українців, підвищить індекс щастя в нашій країні.

Така легалізація відбулася вже більш ніж в 50 країнах. Здебільшого, це розвинені і економічно успішні держави.

В Україні ж багато міфів і "скреп", підкріплених матеріально лобістами "проти". І мало дійсно сильних політиків, готових змінювати країну - навіть ціною свого рейтингу".

***

Нагадаємо, що Зеленський розсекретив питання, які задасть українцям в день виборів.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!