ДУМКИ

Михайло Кухар : Наші колишні чиновники навмисне шкодять країні, піднімаючи хвилі скандалу напередодні виділення траншу

19-10-2020 10:10

0

Михайло Кухар

викладач макроекономіки "Бізнес-школи МІМ-Київ"

Україна досі не отримала наступний транш від МВФ. Викладач макроекономіки "Бізнес-школи МІМ-Київ" Михайло Кухар висловив виданню «Коментарі» думку, що справа зовсім не в умовах кредиторів

"Фінансові умови з боку НБУ і Мінфіну, не тільки зараз, але і до вересневого, не отриманого траншу, були повністю акуратно виконані і перевиконані. Дефіцит бюджету - менше 4% при дозволених 8%, валютні резерви - 26-28 млрд при 20-22 потрібних на цю дату.

Приплив валюти понад 3 млрд дол. за недержавними платежами з початку року!

Чому ж немає траншу? Тому що місяця не проходить, як Гонтарева з Лондона, а Рожкова з Києва намагаються зробити заяву поголосніше в англомовній пресі, штучно скандалізуючи тему зміни правління НБУ.

Тобто, не дивлячись на те, що з державними фінансами все в порядку, як ніхто і не очікував на рік кризи, наші колишні чиновники навмисне шкодять країні, піднімаючи хвилі скандалу у Вашингтоні напередодні виділення траншу. І МВФ, проявляючи обережність, природно, в умовах невизначеності транш відкладає.

Я прогнозую, що наш Мінфін ще цієї осені, найбільш ймовірно, в жовтні-листопаді, вийде на ринок євробондів з додатковою позикою в 1-2 млрд дол. І "закриє" платежі до кінця року з позитивним балансом".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!