ДУМКИ

Анатолій Макаренко : Кадрова карусель в митній службі руйнує її

23-10-2020 08:10

0

comments1647

Анатолій Макаренко

десятий голова Державної митної служби України, екс-заступник голови Державної фіскальної служби України

У Державній митній службі України (ДМСУ) тривають перестановки. Керівника Одеської митниці (ОМ) звільнили лише через два місяці після призначення, призначивши в ОМ аудит. В черговий раз змінили голову ДМСУ. Ситуацію для видання «Коментарі» оцінив десятий голова ДМСУ, екс-заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко

"Кадрова карусель в митній службі руйнує її і без того ледве функціонуючий організм. Таке відчуття, що когось із нині приймаючих рішення про керівництво митниці і її долю, ті ж митники колись ненавмисно роздягли до трусів в "Борисполі" або "Жулянах". Ось і мстять. Інакше як шкідництвом інтересам економічної безпеки країни цей нескінченний театр абсурду навколо митниці не назвеш.

Звільнили професійного і морального Муратова (19 серпня Кабмін звільнив від виконання обов'язків глави ДМСУ Ігоря Муратова і призначив в.о. керівника відомства його заступника Андрія Павловського, якого також вже звільнили, поставивши на цей пост заступника глави відомства по цифровій трансформації Євгена Єнтіса - ред.). Наповнили митницю шантрапою, яка тут же почала знищувати залишки здатних працювати чесно і професійно. У підсумку, прибрали фунта, який підписав десятки нікчемних, шкідницьких наказів. І далі що? Передали митницю в управління випадковому хлопцеві з чудовою IT-історією і нульовим розумінням системи керування відомством і процесів, що відбуваються всередині його.

Сумно і боляче спостерігати за всім цим. Не покидає відчуття програмного знищення одного з атрибутів суверенітету країни - митниці.

Аудит Одеської митниці - фейк. Хто буде "аудіювати"? Кілька персонажів з Києва, на яких тавра ніде ставити? Збирали б краще речі та готувалися на вихід".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!