ДУМКИ

Енріке Менендес : Перехідне правосуддя на Донбасі - чому зараз це пусті балачки

28-10-2020 09:10

0

Енріке Менендес

голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики"

Віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив про роботу над законопроектом про перехідний період і перехідне правосуддіяна Донбасі. Думкою з цього приводу з виданням «Коментарі» поділився голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес

"Слід розуміти, що ті розмови, які йдуть про законодавство в сфері перехідного правосуддя на Донбасі, на даний момент - просто пусті балачки.

Зрозуміло, що законодавство в цій сфері необхідно. Але воно повинно з'явитися внаслідок політичного процесу. Спершу потрібно прийняти політичне рішення, укласти політичний договір. А вже потім можуть з'являтися відповідні законодавчі акти.

Під політичним процесом я маю на увазі Мінський майданчик. Оскільки законодавство про перехідне правосуддя планується приймати в рамках реінтеграції тимчасово непідконтрольної частини Донбасу, воно повинно бути погоджено з представниками "з того боку".

Навіть якщо зараз Україна прийме найкращі, ідеальні закони про перехідне правосуддя, але на них не погодяться т.зв. "ЛНР" і "ДНР" і РФ, що стоїть за ними, то нічого не станеться. Це буде просто даремна праця.

І мене дивує, що наші високопосадовці (зокрема, Олексій Рєзніков), які не можуть цього не розуміти, ведуть на цю тему балачки, які дезорієнтують наше суспільство".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!