ДУМКИ

Олег Вострих : Перемога над українськими дорогами може в черговий раз виявитися пірровою

28-10-2020 13:10

1

Олег Вострих

Керівник у Фундації " Вища школа професійної політики»

Згідно з даними Мінфіну, з коронавірусного фонду (COVID-фонд) на сферу охорони здоров'я використано лише 5,8 млрд грн. А на ремонт доріг - майже 35 млрд. Ситуацію для порталу «Коментарі» проаналізував керівник Фундації «Вища школа професійної політики» Олег Вострих

"Кожен президент бажає увійти в новітню історію України, як людина, здібна щось реально змінити в країні на краще. Зеленський вибрав напрямок - масовий ремонт доріг країни.

Так, дороги - це зараз бич для економіки і постійне більмо на оці для всіх автомобілістів. І спроба, великого і якісного ремонту могла привести до підвищення рейтингу президента і зміцнення його позицій. Але ніхто не задумався про розширення можливостей в подоланні вірусу COVID-19 і можливу другу хвилю його сплеску. Як завжди, сподівалися, що пронесе. Тим більше, що влітку значної кількісті хворих не було.

А ремонт доріг в наших умовах - це ще й гарна корупційна годівниця. Відкриті можливості для всіх учасників даної програми змушують рухатися далі. Увійшовши у смак, важко зупинитися. Доріг ще залишилося багато, а грошей в бюджеті... Ось і доводиться знімати з інших програм, щоб до кінця року президент міг гордо сказати: я виконав свою обіцянку. І відзвітувати за кілометри відремонтованих доріг.

При цьому страждає медицина. І так з урізаними програмами фінансування. У повітрі витають нові обмеження через вірус. І перемога над українськими дорогами може в черговий раз виявитися пірровою. Тим більше, після зими ми, швидше за все, знову побачимо ями і тріщини на відремонтованих дорогах. І тоді рейтинг дорожнього реформатора також дасть чергову відчутну тріщину".

***

Раніше експерти поділилися думками про те, куди і чому йдуть гроші з COVID-фонду.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!