ДУМКИ

Сергій Гармаш : Сурков створює при Путіні щось на зразок СС при Гітлері

29-10-2020 16:10

0

Сергій Гармаш

голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу

Екс-радник президента Росії Владислав Сурков збирається 31 жовтня відкрити з'їзд так званого Союзу добровольців Донбасу. Не виключено, що найманці, які воювали на Донбасі, стануть основою нової політичної партії в РФ. Ситуацію для видання "Коментарі" проаналізував голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, один з учасників політичної підгрупи переговірників в Мінську Сергій Гармаш

"Сурков шукає своє місце в російській політиці і робить, за моєю інформацією, не безплідні зусилля по відновленню свого впливу в Кремлі.

Створення власної радикально-імперіалістичної партії з прапорами "путінізму" (термін, який, до речі, придумав Сурков) - один з кроків на цьому шляху. Тому, партія, швидше за все, буде. Можна сказати, що вона вже існує у вигляді Союзу добровольців Донбасу, просто не оформлена юридично.

На Україну її формальне оформлення в політсилу ніяк не вплине. У російській внутрішній політиці така партія може грати роль своєрідного барометра радикалізму. Мені буде цікаво подивитися на її результати на місцевих і федеральних виборах, її участь в конфліктах (де "іхтамнет") і ставлення до неї Кремля.

Я вивчав для себе особистість Суркова і думаю, що він бачить таку партыю при Путіні чимось на зразок СС при Гітлері. Але момент, мені здається, упущений - російський фюрер уже перейшов свій зеніт. Якщо продовжувати аналогію з Гітлером, то зараз у Путіна якраз настає період, коли він принесе найбільшу шкоду і своєму народу і іншим країнам, що лише прискорить його захід".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!