ДУМКИ

Єгор Гордєєв : Чому ми можемо повчитися у західних каналів і телепрограм

03-11-2020 17:11

0

Єгор Гордєєв

ведучий Сніданок з 1+1

Які зарубіжні канали, платформи - відмінний приклад для наслідування? В чому це виражається? Своїми думками з виданням "Коментарі" поділився Єгор Гордєєв - провідний Сніданок з 1+1

"З 2016 року в Україні став доступний сервіс Netflix. Я думаю, що тепер ми синхронно з усім світом отримуємо нову естетику, тренди, геги (комедійний прийом, в основі якого лежить очевидна безглуздість - прим. ред.), меми з виходом нових серіалів. По-перше, це відносно недорого і зручно - паралельно ти ще можеш вчити іноземну мову, наприклад, англійський. Тому що найчастіше оригінальна доріжка англійська, з російськими субтитрами, не українськии. Хоча з кінця 2019 року Netflix зайнявся додаванням українських субтитрів до деяких своїх фільмів і серіалів.

Ще я фанат відеосервісу Apple TV. Там багато цікавих серіалів. Вони трохи нуарні, не такі яскраві, глемові, а більше представлені психологічними трилерами. Також на сервісі запускають дуже класну лінійку документалістики.

У нас офіційно не представлені НВО (американська кабельна і супутникова телевізійна мережа - прим. ред.), але подивитися можна на тому ж Netflix, який періодично закуповує продукти НВО. Це класична телевізійна лінійка, де багато цікавих серіалів, таких саме зі старих-добрих "нульових", за тими лекалами зроблених. Наприклад, якийсь герой, старий харизмат, за яким незрозуміло, ти його готовий знищити або обожнювати. Також там можна знайти професійні великі драми - дуже тонкі. Наприклад, про медиків в ковід або про журналістів під час війни.

Можливо, хтось не знає ще, але я фанат французького телебачення. Навіть коли ми розробляємо якісь моменти для "Сніданку з 1+1" або для інших проектів ранкового мовлення, я завжди намагаюся якісь елементи, естетику кадру з французького телебачення, застосувати до нас.

Я не настільки добре знаю французьку, щоб на 100% розуміти всі програми, і про що там йде мова. Розумію глобальну історію, але деталі не можу вловити до кінця через незнання мови досконало. До чого це я? До того, що там на телебаченні працюють неймовірно талановиті від Бога режисери. Коли ти бачиш в кадрі величезна кількість різних аксесуарів, декорацій, проводів, які стирчать всюди, якихось деталей з барахолки, все це в підсумку виглядає настільки правильно і стильно! Спочатку ти думаєш: що це, як це може все складатися і гармонійно виглядати? А потім ти розумієш, що це божевільний смак. Тут все має свій сенс. Навіть якщо тобі це здається диким, то це дико для тебе, а для іншої людини - це виглядає органічно. І коли ти це починаєш розуміти, через хвилину ти приходиш в стан подиву. Це дуже класні емоції, навіть якщо, наприклад, ти зовсім не говориш по-французьки, на це хочеться дивитися. Адже це неймовірне видовище. Ти можеш включити якусь програму, не знаючи при цьому ні слова на іноземній мові, але ти зрозумієш, про що програма - Від і До".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!