ДУМКИ

Ігор Макієвський : Гральний бізнес в Україні з грудня - про формальне і реальне

06-11-2020 13:11

0

Ігор Макієвський

голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг

Керівник Комісії щодо грального бізнесу Іван Рудий розраховує, що цей ринок запрацює в Україні 15 грудня. Наскільки це реально і в чому основні проблеми? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський

"Формально ринок грального бізнесу може запрацювати з 15 грудня.

Якщо говорить про офлайн, можуть намагатися отримати ліцензії ті оператори, які планують працювати в готелях, що вже мають підтверджену "зірковість". Таких уже близько 200 - хто має категорійність. Їм не треба її підтверджувати.

Можуть подавати запити онлайн оператори (онлайн казино і т.д.), якщо вони відповідають вимогам закону. І Комісія може прийняти відповідне рішення.

Але справа в тому, що до цих пір не прийняті зміни до Податкового кодексу. І невідомо, за якими ставками оподаткування буде гральний бізнес працювати. Якими податками обкладатиметься. Це - один з ключових моментів, який гальмує прийняття рішення про участь того чи іншого оператора.

Також немає ще ліцензійних умов за видами діяльності. Вони не затверджені остаточно. Є лише проект на сайті Комісії.

Виходить, що на даний момент гальмують процес запуску ринку грального бізнесу: видача "зірковості" готеялм, які не мають цього статусу, а також відсутність ясності з оподаткуванням і ліцензійними умовами".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!