ДУМКИ

Дмитро Марунич : Чим далі, тим більше проблем буде з опалювальним сезоном

09-11-2020 11:11

0

Дмитро Марунич

співголова Фонду енергетичних стратегій

Українцям підвищують ціни на газ, що буде відображено в платіжках за комуналку. Які ризики це несе і чому відбувається? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич

"Ми бачимо передбачувану, неминучу історію. Кабмін відмовився регулювати ціни на газ з 1 серпня. Зростають ціни на європейській біржі, підвищуються і в Україні. Так тепер буде завжди, якщо влада не змінить прийняті раніше рішення. У тому числі закон про ринок газу. А вона на це навряд чи піде.

Ситуацію ускладнюють рекордні борги в газовому секторі. Всі повинні всім. Споживачі повинні теплокомуненерго, ті - Нафтогазу. І так - по колу. Все це може мати негативний вплив на проходження опалювального сезону в окремих населених пунктах. Температурні показники вже падали нижче тих, при яких опалення мають включати. Але подекуди опалювальний сезон так і не розпочався. І чим далі, тим більше з ним може бути проблем. Якщо не вирішити ситуацію з боргами, якщо не модернізувати мережі, не вводити реальну конкуренцію.

Нафтогаз зараз - трейдер на цьому ринку. Він просто заробляє гроші, йому все одно, що буде з споживачами.

А гнів людей, зрозуміло, буде падати на колективну владу".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!