ДУМКИ

Андрій Клочко : Закон про референдум готовий до розгляду в сесійній залі

10-11-2020 12:11

0

Андрій Клочко

народний депутат України IХ скликання

У парламенті України готують до другого читання законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум. Про те, на якій стадії зараз документ і коли його можуть прийняти, виданню «Коментарі» розповів народний депутат України IХ скликання (фракція «Слуга Народу») Андрій Клочко

"Цей документ тривалий час готувався цілим рядом фахових експертів у складі робочої групи під керівництвом першого заступника голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

До Порівняльної таблиці до другого читання було внесено 1226 поправок, які попередньо опрацьовувалися на підкомітеті з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії та остаточно розглядалися вже на засіданні комітету.

За результатами розгляду, 290 поправок враховано – в цілому, або ж частково, чи редакційно. Інші – відхилені. Я вже завізував вивірену юристами порівняльну таблицю, тобто документ вже готовий до розгляду у сесійній залі.

З огляду на те, що Верховна Рада працює в режимі карантину, складно прогнозувати, коли його буде розглянуто. Та все ж сподіваюсь, що з цього питання ми знайдемо консенсус у сесійні залі і закон буде ухвалено.

У разі підписання та набуття ним чинності, ми отримаємо ефективний інструмент реалізації механізму народовладдя, як це обіцяв людям Володимир Зеленський, балотуючись на пост президента України".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!