ДУМКИ

Андрій Єременко : Зеленський може спасти спокійно, поки його головний конкурент - Порошенко

11-11-2020 08:11

0

Андрій Єременко

засновник соціологічної компанії Active Group

Засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єременко оцінив для видання «Коментарі» падіння рейтингів діючої влади і - що вона може зробити, щоб це зупинити

"Є стандартний процес, абсолютно нормальний - падіння рейтингу влади при падінні економіки і протестах. При невдалих спробах вирішити проблеми. Поки те, що робить Кабмін, те, що вони позаписували в бюджет, не дозволяє говорити, що вони вирівнюють ситуацію. Прописали податки (багато і відразу), фіскалізацію ФОП. Навряд чи це допоможе економіці, значна частина якої і так - в тіні.

Сподівався, що результат на місцевих виборах дещо "приземлив" представників центральної влади. Але за проектом бюджету цього не скажеш. Втім, якщо вони змінять політику, почнуть робити щось інакше - рейтинг може піти вгору. Якщо будуть займатися не підвищенням податків, а підтримкою малого бізнесу, в якому зайняті безліч українців. Якщо значно знизять податок на зарплату, введуть податок на виведений капітал. Але чи є на це політична воля?

Другий важливий момент щодо рейтингу чинної влади (касаемо не тільки Зеленського, а взагалі) - хто конкурент. Кого ми сприймаємо як альтернативу. І поки конкурент - Порошенко, Зеленський може спати спокійно. У Порошенка був такий антирейтинг (він і зараз - високий), що ми проголосували в минулому році за "кота в мішку". Аби тільки не Порошенко. І цей "кіт" міг би відчувати себе досить комфортно. Але є проблеми - і з економікою, і не тільки.

Якщо з'явиться сильний опонент, кого буде підтримувати суспільство - принципово нова третя сила (не СН, не ОПЗЖ, не Євросолідарність Порошенко) - її підтримка буде стрімко рости за рахунок старих проектів, які мало що показали і вже набридли".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!