ДУМКИ

Усама Кафа : Закриття ресторанів у вихідні дні спричинить крах в ресторанному бізнесі

12-11-2020 14:11

2

Усама Кафа

президент міжнародного ресторанного холдингу L'KAFA GROUP

Жорсткий карантин у вихідні дні, зокрема, заборона на роботу ресторанів, фактично знищить цю сферу бізнесу. Так вважає Усама Кафа - президент міжнародного ресторанного холдингу L'KAFA GROUP

"Карантин вихідного дня не допоможе подолати поширення хвороби. Що стосується громадського харчування, то дослідження показують, що відсоток зараження COVID-19 в ресторанах зовсім невеликий: від 1,4% (Нідерланди) до 5% (Великобританія). Зате закриття ресторанів у вихідні дні спричинить крах в ресторанному бізнесі, втрату робочих місць для тисяч людей, фінансові мільйонні втрати для власників бізнесу, борги, з яких ще не всі вийшли після першого повного карантину.

Вечір п'ятниці, субота і неділя є найбільш "хлібними" днями навіть в сьогоднішній час. 60-70% заробітку у ресторанів йде саме в ці дні, вони покривають дві третини обороту.

Після першого повного карантину більше 50% ресторанів пішли з ринку повністю. З тих, хто ще залишилися "в грі", багато до цього дня не змогли впоратися з великими заборгованостями по обов'язкових платежах (оренда, комунальні послуги, податки, зарплати і т.д.). Сьогодні ресторанна сфера не має ніякого заробітку, все йде на погашення боргів. Ми дотримуємося всіх санітарно-епідеміологічних норм, всіх обмежень (за кількістю посадки, адже вона скоротилася в ресторанах на 50%, дистанцією, дезінфекцією, графіком роботи). І все одно залишаємося "крайніми" в передачі вірусу - саме ресторанам не дають можливості працювати.

Ціла сфера бізнесу гине, люди залишаються без роботи, без фінансів, ресторатори загрузнуть в боргах і збанкрутують, як і було в перший карантин. За прогнозами, з цього часткового карантину не вийдуть понад 70% ресторанних компаній. Доставка не покриває і 10% цих втрат.

Якщо в перший повний карантин була можливість прожити завдяки фінансовій подушці і якось триматися на плаву, то в цей раз цієї подушки вже немає".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!