ДУМКИ

Енріке Менендес : Обмін полоненими - чи візьмуть гору загальнолюдські цінності над політичним розрахунком?

20-11-2020 10:11

0

Енріке Менендес

голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики"

Українська сторона в Тристоронньій контактній групі пропонує обміняти полонених до 24 грудня. Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес оцінив на прохання видання "Коментарі" реалістичність такого сценарію

"Стало в якійсь мірі традицією, коли обмін утримуваними особами відбувається напередодні таких значущих подій як Новий рік і Різдво. Ми знаходимося в одному соціально-культурному середовищі з самопроголошеними республіками, з РФ. Щиро сподіваюся, що гуманітарні, загальнолюдські цінності і в цей раз візьмуть гору над політичним розрахунком.

На жаль, є і фактор ризику. Гуманітарна складова на переговорах заблокована через те, що немає прогресу в політичному врегулюванні. І тут від Росії і від ОРДЛО буде залежати, наскільки вони готові поступитися принциповістю своєї позиції заради загальнолюдських, зрозумілих кожному, цінностей.

Боюся навіть згадувати в процентному відношенні - наскільки вірогідний обмін. Просто висловлю надію, що він відбудеться в цьому році, і ситуація в цілому буде поліпшуватися".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!