ДУМКИ

Ганна Крисюк : Як владі і бізнесу почути один одного

23-11-2020 08:11

0

Ганна Крисюк

засновник журналу «Бізнес WOMAN» і міжнародного жіночого клубу BUSINESSWOMAN Club

Взаємовідносини влади і бізнесу в цьому році інакше як конфліктними складно охарактеризувати. Як знайти точки дотику? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділилася засновник міжнародного глянцю Бізнес WOMAN і міжнародного клубу BUSINESSWOMAN Club Анна Крисюк

"Взаємовідносини влади і бізнесу завжди важкі. Кожен, хто приходить до влади, майже завжди готується відстоювати інтереси бізнесу в глобальному сенсі слова. Але в кінцевому результаті, все виходить інакше.

Впливають і геополітичні домовленості. Ті ж кошти, які ми беремо в кредит, і за які повинні розплачуватися певними рішеннями. Є і форс-мажорні обставини, і важливість не втратити симпатиків тієї чи іншої політичної течії.

Зараз, враховуючи пандемію і супутні їй явища, взаємодії влади і бізнесу ще складніше. Є різні точки зору щодо того, як виживати в цю кризу, як розвивати Україну далі.

Точки дотику легше знайти, якщо взаємодіяти на незалежних платформах, де враховується думка всіх. Це і бізнес-асоціації, і Торгово-промислова палата, і бізнес-клуби. Щоб влада була більш відкритою не тільки в соцмережах, але і до тих пропозицій, напрацювань, які висувають представники бізнесу. Треба відзначити, що до певних пропозицій влада прислухається. У тому числі до тих, що висловлюють представниці нашого BUSINESSWOMAN Club щодо будівельної сфери, нерухомості...

Ще раз підкреслю - головним має бути не лобіювання інтересів представників певного бізнесу, а - облік всіх точок зору, пошук компромісів. З прицілом на те, що принесе більше користі всій Україні, що допоможе розвиватися, рухатися вперед нашій державі".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!