ДУМКИ

Вадим Івченко : Українська влада почала повномасштабний наступ на бізнес

24-11-2020 08:11

0

Вадим Івченко

депутат Верховної Ради VIII, ІХ скликань

Депутат Верховної Ради VIII, IX скликань, заступник голови партії ВО "Батьківщина" Вадим Івченко оцінив на прохання видання "Коментарі" взаємодію української влади з представниками малого і середнього бізнесу під час корона-кризи

"Сьогодні, в час пандемії та економічної кризи, українська влада почала повномасштабний наступ на бізнес. Особливо на мікро, малий та середній.

З однієї сторони - законопроекти, які мають підтримку Федерації роботодавців, ті, які влаштовують представників бізнесу – тормозяться певними вказівками і не виносяться в зал для голосування. Я кажу, наприклад, про законопроект щодо локалізації. Це законопроект яким надаються пріоритети та стимули саме тим компаніям, які працюватимуть в Україні. До речі, обраний президент США Джо Байден в одному з перших своїх виступів після виборів зробив наголос про свою саме таку політику стосовно національного товаровиробника.

З іншого боку замість того, аби розпочати боротьбу з офшорами українських олігархів, розпочався тиск на малий та середній український бізнес через закони щодо фіскалізації. Додаткові навантаження на бізнес визвали масові акції протесту серед підприємців.

Особливо прикро, що подібними діями влада порушує всі домовленості, які раніше були досягнуті та підтримані всіма лідерами фракцій та груп парламенту. Такі дії влади - на руку іноземним виробникам. Влада перестає чути людей, закручує гайки малим підприємцям, тим самим знищуючи середній клас, який є базовим для економіки любої країни.

Тотальна безвідповідальність та відсутність діалогу цілком імовірно може призвести до знищення українського малого бізнесу.

Вважаю, що необхідно піти назустріч підприємцям та ухвалити в парламенті закони, які скасовують необхідність введення касових апаратів, спеціальних нових фіскальних правил для малого та середнього бізнесу. Платники податків та заробітних плат, створювачі робочих місць, які своєю працею бережуть країну від економічної прірви, потребують сьогодні захисту та підтримки!"



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!