ДУМКИ

Павло Григораш : Виїзний і внутрішній туризм - що чекає українців в зимові свята

24-11-2020 13:11

0

Павло Григораш

виконавчий директор Української Асоціації турагенцій

Виконавчий директор Української Асоціації турагенцій Павло Григораш розповів виданню «Коментарі» про перспективи різдвяно-новорічних турів для українців - як всередині країни, так і за її межами

Залежно від того, про який вид туризму ми говоримо, розділю відповіді на два види.

1. Виїзний туризм. Оцінюю ймовірність закриття кордонів для ВИЇЗДУ громадян України за схемою березня як малоймовірну. Тепер настала практика країнових обмежень на В'ЇЗД, але не на виїзд. Європа для нас закрита, але є ряд напрямків, які чекають наших туристів. Найбільш масове з них - Єгипет. Там серйозно ставляться до епідем.ситуаціі, розроблені відповідні протоколи на випадок виявлення вірусу у туриста під час відпочинку.

Туреччина взимку готова приймати туристів як в пляжних готелях (багато з яких на зиму не закриваються і працюють за системою "все включено", підігріваються басейни), так і в Стамбулі - з екскурсійна. Туристам навіть дозволили не дотримуватися комендантської години, що ввели нещодавно на території країни! Крім того, Туреччина пропонує гірськолижний відпочинок, так що є з чого вибирати.

Якщо дивитися на більш далекі напрямки, зараз доступні ціни, навіть на новорічні дати, пропонують туроператори по Мальдівах, Занзібару і Домініканській республіці. Також відкриті для нас ОАЕ і ряд інших напрямків.

При замовленні туру, туристам рекомендуємо брати, по-перше, розширену медичну страховку, а по-друге, для страхування від невиїзду. У такому випадку, навіть при позитивному тесті перед вильотом можна буде вийти з ситуації якщо не без втрат, то з мінімальними витратами. Деякі туроператори включать такі страховки в вартість туру. Але навіть якщо немає, завжди можна їх доброніровать окремо.

2. Внутрішній туризм. Тут ситуація складніша, адже статистика по ковіду зростає - і від керівництва країни виходять сигнали про можливе введення жорсткого карантину при подальшому погіршенні стану. Якщо локдаун буде введений, це завдасть колосального збитку внутрішньому туризму. Адже новорічно-різдвяний період для багатьох представників цього бізнесу - єдиний спосіб пережити зиму. Навіть самі чутки про його запровадження вже негативно впливають на споживчий попит.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!