ДУМКИ

Андрій Помазанов : У 2021 році Україну, швидше за все, чекають відставка уряду і дострокові парламентські вибори

27-11-2020 08:11

0

Андрій Помазанов

адвокат, правозахисник, народний депутат 8 скликання

Адвокат, правозахисник, народний депутат 8 скликання Андрій Помазанов проаналізував для видання «Коментарі» інформацію про можливе переформатування уряду Дениса Шмигаля

Ряд ЗМІ повідомляє, що в Офісі президента України розглядають звільнення міністрів економіки (Ігор Петрашко), фінансів (Сергій Марченко), інфраструктури (Владислав Криклій), охорони здоров'я (Максим Степанов).

Ось, що думає з цього приводу Андрій Помазанов:

"Аналізуючи такого роду інформацію, мимоволі розумієш, що з моменту переформатування влади в 2019 році на вулиці Банковій почала функціонувати така собі "кадрова комісія", яка відповідає за ключові державні пости всієї держави.

Не варто лукавити і стверджувати, що такого роду повноваження не намагалися на себе перебрати представники адміністрацій, секретаріатів і офісів, напевно, кожного президента за час незалежності України. Але в таких масштабах ми це спостерігаємо вперше.

Не варто забувати, що основні конституційні повноваження президента України зводяться до представницьких функцій на міжнародній арені і оборони країни, але ніяк не контроль виконавчої, законодавчої або ж судової гілок влади.

Повертаючись до необхідності заміни керівників окремих міністерств або відсутності такої, зауважу, що, з огляду на тенденції економічного зростання, відсутності грошових коштів на казначейських рахунках і мільярдної діри в державному бюджеті, незабаром стане гостра необхідність в заміні всього складу уряду.

Такого роду кадрова політика державної влади неминуче призведе до гострої економічної і політичної кризи в країні, відставки уряду та дострокових парламентських виборів - це основний можливий сценарій розвитку подій на 2021 рік".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!