ДУМКИ

Тетяна Попова : Свобода слова в Україні - є позитив

30-11-2020 10:11

0

Тетяна Попова

ведуча телеканалу ДОМ (ДІМ), член Ради з питань свободи слова при президенті України, екс-заступник міністра інформполітики, радник міністра оборони (2014-2015)

Що останнім часом зроблено важливого в напрямку захисту свободи слова в Україні? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділилася Тетяна Попова - ведуча Телеканалу ДОМ (ДІМ), член Ради з питань свободи слова при президенті Володимирі Зеленському, екс-заступник міністра інформполітики, радник міністра оборони (2014-2015)

"Цієї осені в Нацполіцііі з'явився окремий департамент, який займатиметься розслідуванням агресії проти журналістів. Це - великий плюс. Також відрили гарячу лінію, на яку журналісти можуть повідомляти про існуючі кейси.

У листопаді Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким передбачається посилення відповідальності за вчинення кримінальних злочинів проти журналістів - до 14 років ув'язнення за найбільш грубі порушення, плюс - збільшення штрафу. Це теж - досить позитивний крок вперед.

Представники регіональних ЗМІ отримали більше можливостей для спілкування з президентом - після того, як ми написали відповідні рекомендації по акредитації на підставі американського і європейського досвіду.

На жаль, від судової влади поки немає відповіді на наші пропозиції призначити відповідальну людину, яка звітувала б перед журналістами про те, як проходять судові засідання за злочинами проти представників ЗМІ.

Але в цілому тенденція позитивна. Про це, зокрема, свідчить, що в останньому рейтингу свободи слова Україна знову повернулася в Топ-100. Завдання - покращувати з року в рік свої позиції".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!