ДУМКИ

Євген Мироненко : Чому Верховна Рада на цьому тижні не візьметься за бюджет і конституційну кризу

01-12-2020 08:12

0

Євген Мироненко

заступник директора Українського інституту майбутнього

Коли чекати від Верховної Ради реальних рішень по важливим питанням (бюджет, підтримка малого і середнього бізнесу, конституційна криза)? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився заступник директора Українського інституту майбутнього Євген Мироненко

"По факту, у парламентарів лишилося в цьому році два робочих пленарних тижня, один з яких - поточний. Зважаючи на подання Кабміном доопрацьованого до другого читання проекту бюджету на 2021 рік лише 27 листопада, в останній робочий день тижня, розгляд даного питання відбудеться лише на рівні Комітетів і кулуарних домовленостей. Голосування за бюджет на цьому тижні навряд відбудеться.

Питання КСУ вже не так гостро стоїть, принаймні медійно керівництво країни цю тему програло - і вирішити конфлікт поза межами Конституції вже не наважуються. Тому питання буде вирішуватися на основі подання нових законодавчих пропозицій щодо є-декларування. Одну з яких вже зробив президент України, внісши відповідний законопроект.

Проте, дану історію будуть намагатися провести більш широким колом з залученням більшості депутатських фракцій та груп парламенту, показавши тим самим так званий політичний консенсус в стінах законодавчого органу країни. Оскільки для реалізації такого сценарію треба подати узгоджений всіма законопроект, то на цьому тижні можна лише розраховувати на його реєстрацію з публічними заявами про важливість прийняття рішення і наближення до подолання умовної Конституційної і законодавчої кризи в питанні антикорупційної політики.

Розраховувати на прийняття рішень можуть питання, спрямовані на підтримку малого й середнього бізнесу. Оскільки Кабамін планує вже в найближчий час запровадити в країні локдаун, то влада хоче знизити негативні ризики по відношенню до себе, шляхом прийняття рішень в парламенті щодо підтримки малого й середнього бізнесу".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!