ДУМКИ

SLAVIA : Український шоу-бізнес - про родзинки і психологію жебрака

04-12-2020 13:12

0

SLAVIA

співачка

Співачка SLAVIA (Ярослава Притула), дружина Михайла «Дзідзьо» Хома (Dzidzio), поділилася з виданням «Коментарі» думкою про особливості українського шоу-бізнесу

"Український шоу-бізнес дуже молодий, точніше, він тільки зароджується. На нього впливає і культура, і традиції, також і політична ситуація, революції, зрештою, війна.

Україна дуже різна, тому й українська музика відрізняється. Хтось орієнтується на українську культуру, хтось дивиться на Росію, хтось - на Європу чи Америку. А хтось орієнтується на власні смаки і відчуття, як, наприклад, я.

Особливістю українського шоу-бізнесу є наш менталітет. Таке враження, що наші артисти постійно змагаються між собою. Це якийсь спортивний підхід. Багато хто вважає, що є якесь умовне 1-е місце в музиці, і якщо хтось займе це місце, то ти точно вже програв. Тому, люди не хочуть ділитися знаннями, утаюють інформацію, бережуть свої секрети для того, щоб залишитися на плаву.

В Америці все працює по-іншому. Там є клановість у шоу-бізнесі. Люди об’єднуються для того, щоб колективно отримати якийсь результат. Артисти дружать, діляться контактами, зв’язками, напрацюваннями, бо добре розуміють - якщо хтось вискочив, він потягне за собою інших. У нас навпаки: хтось зайняв своє місце і не хоче ділитися нічим, щоб, не дай Бог, нічого не втратити. Це психологія жебрака.

Коли психологія “жебрака” зміниться на психологію “достатку”, тоді з’явиться не суперництво, а співпраця - і український шоу-бізнес взагалі.

Важливо зберегти в музиці український колорит, щоб донести його світові, тому, що саме наш колорит і є тією родзинкою, яка відрізняє нас від інших. Щоб бути "на хвилі", важливо не тільки створювати якісну музику, але й творити щось нове. Щоб виділятися від багатьох, особисто для мене важливо зберегти себе. Я намагаюся бути не кращою за когось, а одною такою.

А ще важливо те, що ми й самі можемо створювати тренді. І створюємо. Зараз відбувається інтеграція України в музичному плані в глобальне товариство через світові музичні платформи. Від цього нікуди не дітися".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!