ДУМКИ

Сергій Дойко : Нехай за локдаун голосує Верховна Рада!

09-12-2020 12:12

0

Сергій Дойко

політичний оглядач, телеведучий

Сьогодні, 9 грудня, Кабмін може прийняти рішення про введення жорсткого карантину (локдауна) в Україні. Імовірно, з січня. Наскільки реальним є локдаун, так чи логічно прийняття про його запровадженні урядом? Які можуть бути наслідки? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився телеведучий, політичний оглядач Сергій Дойко

Локдаун реальний, на жаль. Аргумент влади - якщо наша медицина не буде справлятися з лікуванням непідйомної кількості хворих, тоді це буде неминучою мірою. Таке враження, що зараз наша медицина повністю справляється... Ні ж.

Чи самоізоляцію більшості людей, величезні розтрати з власної кишені можна якось прив'язати до "успіхів" медицини або якоїсь державної політики у вирішенні цього найважливішого питання? Ні!

Дороги - це добре, але коли немає достатніх коштів для адекватного забезпечення сфери охорони здоров'я всім необхідним, то локдаун або не локдаун - толку не буде від слова "зовсім".

А ось малий бізнес остаточно ляже. Можливо, не тільки малий. Він і так вже майже весь ліг. А тут впаде так, що не підніметься, очевидно, більше ніколи.

І що значить "правила"? Влада забезпечила людей всім необхідним для того, щоб обмежувати їх права і свободи для дотримання правил? Та так, щоб люди самі на це пішли? Може сама влада постійно тільки і демонструє неухильне дотримання правил? Потрібно, напевно, починати-таки з себе, влада! А то взяли моду всі проблеми і прольоти перекладати на плечі простих людей, потім нерідко їх же і звинувачуючи в тому, що, мовляв, правил не дотримуються.

Люди ж не відірвані від реалій, вони бачать, як працюють окремі ресторани, магазини, нічні клуби і інші заклади. Ми всі це прекрасно бачимо - і все знаємо.

І головне: якщо локдаун таки буде введений, обов'язково потрібно відповідне на те рішення Верховної Ради.

Кабмін - хто його обирав? Хто його призначав? Парламент! Тому, рішення одного Кабміну в такому серйозному питанні недостатньо. Нехай голосує за локдаун Верховна Рада! А ми потім подивимося детально на прізвища тих, хто проголосував "за" або ж "проти". І далі наслідки оцінимо. І, в будь-якому випадку, зрозуміємо, кому конкретно потім відповідати за певні рішення. Можливо, не тільки політичною відповідальністю в результаті відбудуться окремі "обранці".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!