ДУМКИ

Дмитро Шпенов : Що важливо зробити в очікуванні локдауна

10-12-2020 10:12

0

Дмитро Шпенов

народний депутат України VI - IХ скликань

Народний депутат України VI - IХ скликань Дмитро Шпенов висловив виданню «Коментарі» думку про рішення уряду України ввести жорсткий карантин (локдаун) в січні-2021

"Вчора Кабмін прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 28 лютого 2021 року. А відразу після Різдва, з 8 по 24 січня, нас чекає локдаун.

Цього разу, приймаючи рішення про посилення обмежувальних заходів, уряд заручився підтримкою і бізнесу, і місцевої влади і епідеміологів. Прем'єр-міністр підкреслив, що рішення було прийнято після детальних консультацій з усіма перерахованими вище. Та й попередили про насування жорсткого карантину дуже заздалегідь. Адже згідно із законом, повинні були інформувати мінімум за 7 днів до вступу в силу. А так - ще майже місяць попереду на підготовку до січневого локдауну. Він буде відрізнятися від весняного тим, що заборона не поширюється на роботу транспорту, салонів краси (за попереднім записом), спортивних заходів (без глядачів), готелів, ресторанів і кафе, що працюють на винос.

Але ми ж всі розуміємо, що передноворічні дні завжди супроводжуються збільшенням активності людей, а в громадських місцях і магазинах завжди спостерігається ажіотаж. Підготовка до свята, покупка подарунків, зустрічі - все це було, є і буде нашими передсвятковими ритуалами. Тому при недотриманні заходів безпеки, нам точно не уникнути зростання захворюваності COVID-19.

Кожному громадянину, і кожному власнику бізнесу, і, взагалі, всім нам, потрібно зосередити максимум уваги на запобіжні заходи. Маски, дезінфекція рук, соціальна дистанція теж повинні стати ритуалом підготовки до свят в році, що минає. Ми повинні пам'ятати не тільки про себе, ми повинні подбати напередодні світлих свят про тих, хто в першу чергу ризикує захворіти - про людей похилого віку і про людей, з супутніми захворюваннями. Взаємоповага тут нам допоможе".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!