ДУМКИ

Вадим Івченко : Про головний виклик для української влади

15-12-2020 08:12

0

Вадим Івченко

депутат Верховної Ради VIII, ІХ скликань

Які головні виклики стоять зараз перед Україною? Як мінімізувати ризики? Своєю думкою з виданням "Коментарі" поділився депутат Верховної Ради VIII, IX скликань, заступник голови партії ВО "Батьківщина" Вадим Івченко

"Сьогодні найголовніший виклик та ризик стабільності для української влади – величезний дефіцит бюджету, а також неспроможність урядовців донести бачення більшості процесів, які зараз відбуваються в Україні, до наших міжнародних партнерів (МВФ як організації, яка може допомогти покрити дефіцит бюджету).

Нагадаю, що саме з узгодженням ключових пунктів бюджету з МВФ, без траншу якого виконання бюджету буде вкрай проблематичним, пов’язана затримка з винесенням головного фінансового документу до залу парламенту. Адже вимога зменшити його дефіцит до 5,5% вкрай негативно позначиться на соціальних виплатах, зокрема медикам. А в умовах пандемії це буде не на користь всім українцям.

І ще, на мій погляд, доволі негативне явище, яке сьогодні цілком імовірно створює певні ризики для влади – несуб’єктний уряд, який не може самостійно приймати рішення. Всі вони зараз приймаються не в урядових кабінетах. І саме ця несуб’єктність заважає Кабміну бути переконливими і спроможними до результату в перемовинах з Міжнародним валютним фондом.

Тому радив би представникам влади сконцентрувати свої зусилля на закритті корупційних потоків, підвищенні ефективності використання наявних коштів та стимулюванні інвестицій".

***

Раніше адвокат, правозахисник, народний депутат 8 скликання Андрій Помазанов проаналізував для видання "Коментарі" останні рішення парламенту, а також плани Ради на цей пленарний тиждень. У тому числі - ситуацію навколо проекту держбюджету.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!