ДУМКИ

Сергій Гайдайчук : Гібридний формат роботи залишиться і після пандемії

15-12-2020 10:12

1

Сергій Гайдайчук

президент CEO Club Ukraine

Вже зрозуміло, що дистанційна форма роботи залишиться популярною навіть після того, як ми переможемо коронавірус. Як слід готувати до неї персонал, як вибудовувати корпоративну культуру? Своєю думкою з виданням "Коментарі" поділився Сергій Гайдайчук - засновник і президент найбільшого українського бізнес-клубу CEO Club Ukraine

"Ми в CEO Club Україна якраз провели нещодавно дві зустрічі, присвячені віддаленній роботі і її впливу на бізнес. Уже зараз багато компаній відзначають, що гібридний формат (частина персоналу - 100% офіс, частина - 50% офіс і 50% онлайн, частина - 100% онлайн) залишиться з ними і після пандемії.

Плюси і мінуси цього підходу відрізняються для конкретних людей і індустрій. Одним простіше збудувати баланс робота / життя, а хтось не може розмежувати роботу і будинок, і у них починається вигоряння або навіть депресія. Наприклад, IT-сфера перейшла на віддалений формат набагато легше інших, тому що у них був такий досвід. А ось тим бізнесам, де в основі лежить творчість, креатив - там без командної роботи лицем до лиця дуже складно.

Практика показала, що вкрай важливий зворотний зв'язок від топ-менеджменту. Причому, це повинні бути не листи або відеозвернення "до мас", а приватне, не поверховнє спілкування з кожним співробітником. Необхідно вводити чітке розмежування між роботою і будинком і допомагати тим, хто не може робити це самостійно.

Ще компанії переконалися, що комунікація онлайн вимагає певних навичок - передачі своїх думок та інформації за допомогою чітких і зрозумілих повідомлень.

Відповіді компаній на виклики, пов'язані з коронавірусом, власне і стають частиною нової корпоративної культури".

***

Раніше засновник міжнародного глянцю Бізнес WOMAN і міжнародного клубу BUSINESSWOMAN Club Анна Крисюк розповіла нашому виданню про зміни для бізнесу в цьому кризовому році і про висновки, які слід зробити.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!