ДУМКИ

Ігор Попов : Цей склад уряду буде працювати ще довго

17-12-2020 17:12

0

Ігор Попов

народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов висловив виданню «Коментарі» думку, що влада обрала тактику точкової заміни міністрів замість відставки всього уряду або дострокових парламентських виборів

"Парламент сьогодні призначив міністра сільського господарства і міністра освіти. Є принципове рішення по міністру у справах ветеранів. Питання по міністру енергетики провалене, в основному у зв'язку зі скандалом про 4 мільйони доларів премії. Влада вибрала тактику точкової заміни міністрів замість відставки всього уряду або навіть дострокових парламентських виборів.

У чинному парламенті прийнятий бюджет на 2021 рік - і це теж запорука стабільності парламентської більшості і уряду. Саме торги з приводу бюджету часто ставали приводом для переформатування коаліції або навіть загроз розпуску парламенту.

Економічно-фінансовий блок уряду буде додатково захищений пулом інвесторів в ОВДП. У грудні Мінфін розмістив понад 50 мільярдів гривневих ОВДП, і тепер уряд персонально відповідає за стабільність курсу і майбутні прибутки інвесторів.

Припинилися спроби відправити у відставку міністра охорони здоров'я Степанова. На початку цього року міністрів в цьому кріслі міняли кожні два тижні, але це не злякало вірус. Опоненти Степанова не змогли презентувати альтернативний план боротьби з епідемією, а їх бажання повернутися на ринок держзакупівель не стало достатньою підставою для отримання міністерського портфеля.

2020 й рік приніс нові ризики і загрози внутрішньої безпеки країни, тому роль МВС і міністра Авакова отримала виняткове значення. Досвідчений і впливовий міністр залишається однією з опор уряду і своїми порадами допомагає іншим міністрам.

Країна входить в Новий Рік з бюджетом, оновленим урядом і де-факто розширеною парламентською більшістю. Саме в такому форматі вони повинні справлятися з ковідом, реінтеграцією, боргами і всіма викликами 2021 року".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!