ДУМКИ

Андрій Клочко : Гідні пенсії - це комплексне питання

18-12-2020 08:12

0

Андрій Клочко

народний депутат України IХ скликання

Народний депутат України IХ скликання (фракція «Слуга Народу») Андрій Клочко поділився з виданням «Коментарі» думкою про необхідність ведення накопичувальної пенсійної системи на додаток до існуючої солідарної. Відповідну ідею зараз активно просуває влада. Зокрема, про це говорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

"Гідні пенсії - це комплексне питання, на яке неможливо сьогодні дати відповідь тільки за рахунок введення накопичувальної системи. Це складно зробити без істотного зростання ВВП на душу населення. Слід, щоб в рази піднявся рівень заробітних плат та інших доходів громадян, а для цього необхідно розвивати економіку, залучати інвестиції.

Один з факторів, який може істотно збільшити капіталізацію країни в цілому і кожного домогосподарства зокрема - це запуск ринку землі. Плюс ще ряд реформ: децентралізація, містобудування, розвиток інфраструктури держави. Останнє істотно прискорюється в рамках ініційованої президентом України Володимиром Зеленським національної програми "Велике будівництво".

Я впевнений, що тільки комплексний розвиток країни, збільшення доходів громадян, дасть можливість ефективно реалізувати пенсійну реформу, в тому числі - ввести накопичувальну пенсійну систему".

***

У Мінсоцполітики повідомили, що запуск накопичувальних пенсій планують підготувати технічно в 2021 році, а з 1 січня 2022 роки вже можна буде почати внески.

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ввести накопичувальну професійну пенсійну систему для осіб у віці до 35 років з липня 2021 року. Дане рішення (з урахуванням українських реалій) оцінили експерти.

А ще прем'єр Денис Шмигаль заявив про запуск Єдиного соціального реєстру, що дозволяє верифікувати одержувачів соцвиплат. Експерти оцінили позитив і ризики нововведення.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!